fbpx

Revedere

       Întâlnirea de suflet a avut loc după aproape 38 de ani, în Suedia, la invitația antrenorului Gëgo Eugen (Kitchi). Aceasta a fost o experiență unică nu doar cu iz nostalgic dar și cu încărcătura emoțională aferentă unor asemenea reuniuni.

     Paharul de șampanie închinat la sosirea în aeroportul din Malmo a făcut momentul și mai special 🙂

Întâmpinarea colegului nostru, Adi Gal, la aeroportul din Copenhaga.

     Reîntâlnirea cu colegii a fost un bun prilej de a depăna amintiri dar și de a planifica diferite proiecte.

     „Echipa de aur a României”, cum aveam să aflăm că ni se spunea, a… avut experiențe unice cum doar într-o “familie” de sportivi poți… trăi „Erați mai mult timp cu mine în antrenamente decât cu ai voștri acasă. Aveam ani în care depășeam 2000 de ore de antrenament pe an.” (Kitchi)

      Anul 1982 avea să ne ofere primul trofeu național. Practic, echipa bistrițeană devenea campioană națională. Trei ani la rând am urcat pe podium.   “Pe atunci, munca depusă pentru a deveni campion național echivala cu munca pe care o depui acum să devii campion mondial.” Alin C. (jurnalist și fost judoka).

     Suedia este o țară pe care am văzut-o, așa cum spuneam, și în urmă cu 38 de ani. Oamenii continuă să se respecte, să își iubească natura, să aibă case modeste, cochete cu tot confortul de care ai nevoie, să aibă piste pentru biciclete, sigure, delimitate de partea carosabilă prin spații verzi, să aibă acces la toate bazele sportive din școli, să aibă terenuri de tenis, de golf, de fitness, să aibă acces gratuit la toate acestea și să facă sport neîngrădit la toate vârstele. Au pădurile îngrijite, cu zone virgine dar și cu spații util amenajate în acord cu natura în vederea folosirii acestora de către orice doritor.

… le place sportul și din perspectiva…. telespectatorului. Cu toate că se aflau într-un mare centru comercial, suedezii au lăsat totul deoparte când au început probele sportive unde evoluau sportivii care îi reprezentau la olimpiadă.

      Sigur că nu ne-am putut abține de la a vizita sala de gimnastică și parcul de gimnastică. Da, în 1983 ne-am antrenat într-un parc sportiv, Halmstad Frigymnaster Traningscamp, care și acum este complet funcțional.

IMG-20210808-WA0067

     Am avut sentimentul că suntem într-un oraș special amenajat pentru turism și activități recreative. Am aflat apoi că turismul și activitățile recreative sunt parte din viața normală a suedezilor și au grijă să transmită tradițiile mai departe. Altfel spus, nu a fost nimic special amenajat. Așa trăiesc ei… Activi și frumos în locuri desprinse parcă dintr-un basm pe care le întrețin și le păstrează în toată splendoarea lor.

       Nu am putut rata ocazia de a vizita locul unde se află colecția de premii și discuri de aur a faimoasei trupe Roxette. 

     Întâlnirea noastră se vrea a fi prima din șirul celor pe care ni le-am propus a fi organizate.

    În acest sens următoarea întâlnire va fi anul viitor, 2022, în România, unde vom celebra împreună cu toți prietenii noștri cei 40 de ani de la obținerea primului trofeu național, locul I pe țară.

    Mulțumim Kitchi și Valeria pentru această experiență minunată pe care am avut bucuria să o trăim împreună în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *