fbpx

Tendințe în evoluția somatică la persoanele de gen feminin (2019)

 Abstract

Diferențele morfologice dintre femeie și bărbat sunt evidente prin aspectele cu care natura însăși ne-a înzestrat de la apariția noastră ca specie pe pământ.  Deosebirile care confirmă acest lucru apar în general în perioada pubertății. În această etapă, la persoanele de gen masculin, apar schimbări ale vocii (se îngroașă), crește pilozitatea și se evidențiază masa musculară. La persoanele de gen feminin li se dezvoltă sânii (funcție de alăptare), apare ciclul menstrual (posibilitatea de a deveni mame) li se modifică perimetrul bazinului (funcția de naștere), toate acestea fiind caracteristici și funcții feminine.

Chiar dacă de-a lungul timpului au existat diferite transformări al corpului femeii, raportul normal al acestuia „mamă –> naștere –> alăptare -> etc.” nu a fost influențat negativ când vorbim de funcțiile corpului feminin.

Educația fizică și sportul are ca scop principal dezvoltarea și optimizarea armoniei corporale în concordanță cu cerințele sociale.

Care sunt acum aceste cerințe?

În ce măsură sunt afectate tendințele de imaginea „falsă” care se datorează promovării excesive a unor persoane care devin în acest fel modele pentru publicul larg?

Este acesta doar un trend, sau începutul unei direcții cu efecte negative pentru specia umană?

Keywords: Armonie corporală, sănătate, fitness, quality of life, New Art of Body Gym – holistic fitness;